Chipotle-dukkah-blomkål med lime-koriander-dip
15. september 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Den milde, søde blomkål kan rumme langt de fleste krydderier og fungerer utrolig godt sammen med den stærke chipotle og den krydrede dukkah. Grill blomkålen på spyd, og servér dem med en yoghurt-dip med lime og koriander, og du har en virkelig velsmagende, mexicansk-inspireret vegetarisk ret, der kan fungere som både tilbehør og hovedret.
Ingredienser
Sådan gør du
Del blomkålen i buketter af nogenlunde samme størrelse, og blanchér dem i 1 minut i letsaltet vand.
Dryp buketterne godt af, og vend dem i en blanding af chipotlesauce, dukkah og olie.
Sæt buketterne på spyd, og grill dem på begge sider ved kraftig varme, så de stadig har bid, men bliver let karamelliserede.
Rør yoghurten sammen med finthakket koriander, limeskal og limesaft til en dip, og smag til med salt og peber.
Servér chipotle-dukkah-blomkål på spyd sammen med dippen og lunet groft brød til.
Tip!
I det mexicanske køkken serveres grillet chipotle-blomkål ofte i en taco dryppet med lime og drysset med koriander. Det er meget nemt at lave og smager fantastisk.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk