Chilipesto med grillet peberfrugt
1. september 2021
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen
Enkel og lækker pesto lavet på grillet peberfrugt, mandler og chili. Spis den som dip til sprøde grissini, eller servér den som tilbehør til aftensmaden.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200º. Læg peberfrugterne i et ovnfad, og steg dem i ovnen i ca. 15 minutter – de må gerne blive lidt sorte.
Tag dem ud af ovnen, og læg dem straks i en frysepose. Lad dem ligge i 10 minutter, og pil herefter skindet af dem, og skær dem i halve. Fjern kernerne.
Skyl chilien, skær den over på midten, og fjern kernerne. Pil hvidløget.
Blend chili, hvidløg, peberfrugt og mandler i en blender eller minihakker.
Riv osten groft, hæld den i blenderen sammen med olie, og blend det hele sammen til en grov pesto. Smag til med salt og peber.
Fordel pestoen i et rent glas med låg, og opbevar det i køleskabet.
Tip!
Pestoen kan holde sig i 1-2 uger i køleskabet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk