Chili-te med citron og mynte

28. januar 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Lav en spicy kop chili-te med citron og mynte, hvis du virkelig trænger til at give din hals og dit bryst en varm og kærlig omgang. Husk at smage til med rigeligt honning.

Ingredienser

Sådan gør du

Halvér chilien, fjern kernerne, og kom chilien i en gryde sammen med mynte, citron og vand.
Bring blandingen i kog, sluk for varmen, og lad det trække i 5 minutter.
Kog op igen, og hæld blandingen over din foretrukne sorte eller grønne te, som du ville gøre med normalt tevand.
Lad det trække, så teen får smag og farve, og nyd den smagt til med honning.

Tip!

Kerner og frøstand er som bekendt det stærkeste i en chili, så sørg for at fjerne det hele, hvis du er bange for, at teen skal blive for kraftig. Derudover smager chilien som regel stærkest i den ende, hvor stilken har siddet.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar