Chili-te med citron og mynte
28. januar 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Lav en spicy kop chili-te med citron og mynte, hvis du virkelig trænger til at give din hals og dit bryst en varm og kærlig omgang. Husk at smage til med rigeligt honning.
Ingredienser
Sådan gør du
Halvér chilien, fjern kernerne, og kom chilien i en gryde sammen med mynte, citron og vand.
Bring blandingen i kog, sluk for varmen, og lad det trække i 5 minutter.
Kog op igen, og hæld blandingen over din foretrukne sorte eller grønne te, som du ville gøre med normalt tevand.
Lad det trække, så teen får smag og farve, og nyd den smagt til med honning.
Tip!
Kerner og frøstand er som bekendt det stærkeste i en chili, så sørg for at fjerne det hele, hvis du er bange for, at teen skal blive for kraftig. Derudover smager chilien som regel stærkest i den ende, hvor stilken har siddet.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk