Chili sin carne – den bedste opskrift

Chili sin carne er den vegetariske version af chili con carne, og den smager supergodt! Det bedste af det hele er, at du kan tilføje lige de grøntsager, du bedst kan lide.

Chili sin carne – den bedste opskrift
0-30 min.

(27)

March 21, 2022 af Emma MartinyFoto: Winnie Methmann

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Tips og tricks til opskriften på chili sin carne

Chili sin carne er den lækreste mexicanske gryderet, der både luner og sparker gang i dine smagsløg. Den er nemlig fyldt med chili, hvidløg, spidskommen og masser af gode grøntsager.

Hvad er forskellen på chili con carne og chili sin carne?

I modsætning til chili con carne indeholder chili sin carne ikke kød. På spansk betyder sin nemlig uden, mens con betyder med. I opskriften her har vi tilføjet quinoa eller kidneybønner, så retten ikke blot smager skønt, men også ligger dejligt og længe i maven.

Kan jeg servere chili sin carne for børn?

Har du børn, der spiser med, eller er du bare ikke så meget til det stærke, kan du sagtens skrue ned for mængden af krydderier og chili.

Hvad kan jeg erstatte kidneybønner med?

Du kan erstatte kidneybønner på dåse med de tørrede af slagsen. De skal blot iblødsættes og koges, inden du tilføjer dem til retten, men der er mange penge at spare. Du kan også bruge andre bønner, f.eks. sorte bønner, som ofte bruges i det mexicanske køkken.

Hvad kan jeg servere til chili sin carne?

Selvom chili sin carne er en nem og billig ret, kan du sagtens servere den som et festmåltid. Stil masser af små småle med forskellige toppings på bordet, så dine gæster selv kan vælge netop deres favorittilbehør. Foruden cremefraiche, koriander og tortillachips, kan du servere syltede rødløg, hjemmelavet guacamole, chilisauce, limefrugt og frisk persille, mynte eller chili. Du kan også bage et brød til.

Kan jeg erstatte grøntsagerne? 

Chili sin carne er med sine lækre grøntsager og mættende bønner en velsmagende og nærende vegetarret, men grøntsagerne kan varieres i det uendelige. Tilføj f.eks. squash, blomkål, hokkaidogræskar, aubergine eller butternutsquash.

Powered by Froala Editor

Måske du også kan li'