Chili med linser og svinemørbrad

Hvem siger, at chili ikke kan være lavet på linser? I modsætning til tørrede bønner skal de hverken udblødes eller koges i lang tid.

Bemærk
Kogetid: Ca. 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil og hak løgene, og steg dem i olie i en stor gryde i 2 minutter. Tilsæt linser og tomatpuré, og steg et øjeblik. Tilsæt hakket tomater (evt. tomatpolpa),finthakket hvidløg, stjerneanis, kanel, laurbærblade og timiankviste. Halver chilien, og læg den i gryden.
Hæld vand ved, og bring det hele i kog. Skru ned til lavt blus, og lad linserne koge under låg i ca. 30 minutter, eller til de er møre uden at være kogt ud. Rør i gryden undervejs. Smag chilien til med salt, og spæd evt. med mere vand.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Skær mørbraden i 1½ cm tykke skiver. Brun dem på begge sider i olie på en pande, og krydr med salt og peber. Vend mørbradbøfferne i chilien, og varm dem lidt igennem lige før servering. Kødet må endelig ikke koge med for længe, da det så kan blive tørt.
Skyl og tør salaten. Halver avocadoerne, løft avocadokødet ud med en ske, og skær det i små tern. Pisk olie og citronsaft sammen, og vend dressingen med salat og avocado. Smag til med salt og peber.
Server chilien med de kogte ris, blandet salat og evt. chilisauce.

Tip!

Polpa er henkogte tomater på flaske. Alternativt kan du bruge 2 dåser hakkede tomater og skrue lidt ned for mængden af vand i retten. Tomater på flaske/dåse tæller med som grøntsager, og retten indeholder således over 1 kg grøntsager.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar