Chili con carne med yoghurt og mynte
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Den mexicanske klassiker serveres her med ris, men du kan sagtens lave en stor grøn salat i stedet.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Bland løg, hvidløg og chili med spidskommen, kanel og koriander, og steg det grundigt i solsikkeolien i en stor gryde.
Tilsæt det hakkede kød lidt ad gangen, og brun det godt sammen med løgblandingen. Krydr med chilipulver, salt og peber, og vend godt rundt.
Tilsæt tomater fra dåse og bouillon, og lad retten simre i 30 minutter. Rør i retten undervejs.
Skyl bønnerne godt i en sigte, og hæld dem i gryden. Lad retten småsimre i yderligere 25 minutter.
Smag til med chilipulver, salt, spidskommen og kanel. Servér med kogte ris, yoghurt, finthakket rød chili og mynte.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk