Chili con carne med squash og peberfrugt
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
I denne chili con carne er der skruet op for mængden af grøntsager, så måltidet bliver ekstra sundt og nærende.
Bemærk
Simretid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løgene, og hak dem fint. Skræl gulerødderne, og skær dem i små tern. Skær bladselleri og squash i små tern. Hak chilierne groft (fjern først kernerne).
Opvarm en stor gryde med olie, og svits løg, gulerødder, bladselleri, squash og chili et par minutter, uden at de tager for meget farve.
Tilsæt det hakkede kød, og brun det godt. Kom hakkede tomater, tomatpuré, kanel og spidskommen i gryden, og lad det småkoge ved svag varme i 30 minutter.
Skyl og afdryp kidneybønnerne. Rens peberfrugterne, og skær dem i små tern. Hak chokoladen groft.
Kom bønner, peberfrugter og chokolade i gryden, og varm retten godt igennem i ca. 5 minutter. Smag til med sukker, salt og peber.
Anret chili con carne i skåle, og top med 1 skefuld cremefraiche og lidt frisk koriander. Server med brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk