Chili con carne med oksekød i tern
1. juni 2018
af
Louisa Lorang.
Foto: AOP
Chili con carne med hakket kød smager godt, men med oksekød i tern bliver konsistensen endnu bedre. Du kan også bruge halvt af hvert.
Bemærk
Udblødning, bønner: Natten over. Kogetid: I alt ca. 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg bønnerne i en stor skål med koldt vand natten over. Skyl dem, og læg dem i en stor gryde med nyt vand.
Pil løgene, stik 1 nellike i hvert løg, og læg dem i gryden sammen med laurbærblade. Lad bønnerne koge i ca. 45 minutter, til de er møre. Hæld vandet fra, og kassér løg, nelliker og laurbærblade.
Brun kødet i lidt olie i en stor gryde. Tag kødet op, når det hele er brunet.
Pil og hak løg og hvidløg. Rens og hak bladselleri fint. Skræl gulerødderne, og riv dem groft. Steg løg, hvidløg, bladselleri og gulerødder i lidt olie i gryden. Tilsæt stødt koriander og spidskommen, og lad det stege lidt.
Læg kødet tilbage i gryden. Tilsæt tomatpuré og hakkede tomater, og bring det i kog.
Rens og hak chilien fint, og tilsæt hakket chili efter smag. Rør chokolade og evt. chilisauce i. Hæld vand på, og lad retten simre i ca. 1¼ time, til kødet er mørt. Rør jævnligt i retten.
Tilsæt bønneblandingen, og lad den varme godt igennem. Smag til med salt og sukker og evt. mere chili.
Anret chili con carne i portionsskåle, og top med cremefraiche, finthakket rødløg og plukket koriander. Spis brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk