Chili con carne med kalvekød og avocadotopping
14. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Med spiseklare bønner fra dåse kan du sætte en dejlig portion chili con carne på bordet på en halv time. Hvis retten skal være børnevenlig, kan du udelade den friske chili i toppingen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær bacon i tern eller tynde strimler. Pil og hak hvidløg. Skyl bønnerne med koldt vand i en sigte.
Steg bacon i lidt olie i en tykbundet gryde – hæld eventuelt fedt fra. Tilsæt hvidløg og kød, og brun det godt.
Tilsæt paprika, koriander, chilisauce og flåede tomater. Lad det småkoge i 10-15 minutter.
Hæld bønnerne i, og varm retten godt igennem. Smag til med salt og peber.
Flæk avocadoerne, tag kødet ud med en ske, og skær det i tern. Skyl tomaterne, og skær dem i tern.
Rens chilien, skrab kernerne ud, og hak den fint. Riv skallen fint, og pres saften af limefrugten. Bland det hele sammen.
Anret chili con carne i dybe tallerkner, og pynt med avocadotopping, knuste tortillachips og rucola.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk