Chili con carne med guacamole og fladbrød

Der er mange måder at lave chili con carne på. Her får du den klassiske version med en god smag af kanel, spidskommen og chili.

Bemærk
Simretid: 1 time og 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og hak dem groft. Steg dem let i olie i en gryde, til de er bløde.
Tilsæt chiliflager, spidskommen, koriander og kanelstang. Brun kødet i gryden lidt ad gangen.
Tilsæt hakkede tomater og semidried tomater, læg låg på gryden, og bring retten i kog. Skru herefter ned til svag varme, og lad retten småkoge i 1½ time.
Hæld bønnerne i en sigte, og skyl dem under koldt vand. Vend bønnerne i retten, ca. ½ time før retten er færdigkogt, dvs. efter 1 times kogetid.
Halver avocadoen, og skrab kødet ud med en ske og over i en minihakker. Pres limefrugten, så saften kan bruges. Tilsæt limesaft, cremefraiche og chiliflager, og blend det hele til en cremet masse.
Skær tomat i kvarte, fjern kernerne, og skær herefter tomaten i fine tern. Hak koriander fint. Vend tomattern og koriander i den blendede masse.
Lun brødene, og servér dem som tilbehør til chili con carne sammen med guacamole.

Tip!

I denne portion chili con carne er der nok til to dage. Frys halvdelen ned, eller spis den inden for et par dage.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar