Chili con carne med grøntsager
10. december 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Intet varmer som chili con carne på en kold dag, og denne fyldige udgave med grøntsager smager knaldgodt. Lad den simre i en times tid, så den bliver ekstra smagfuld og lækker!
Bemærk
Kogetid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilien, og hak den fint. Varm olien op i en tykbundet gryde. Steg løg og hvidløg, til de er klare.
Tilsæt chili, spidskommen og kanelstang. Tilsæt kødet, og brun det godt.
Skræl selleri og gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Vend selleri, gulerødder og flåede tomater i gryden.
Fyld vandet i en af de tomme tomatdåser med vand, og hæld vandet i gryden. Læg låg på, og lad retten simre i 40 minutter.
Tilsæt kikærter og bønner, og lad retten simre i yderligere 20 minutter. Smag til med salt og peber.
Skyl og skær savojkålen i strimler, og vend dem i retten lige før servering. Anret chili con carne i skåle, og top med yoghurt og lidt skyllet persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk