Chili con carne med grøntsager
Intet varmer som chili con carne på en kold dag, og denne fyldige udgave med grøntsager smager knaldgodt. Lad den simre i en times tid, så den bliver ekstra smagfuld og lækker!

0-30 min.
(3)
10. december 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck
Bemærk:Kogetid: 1 time.
Ingredienser
personer
- løg
- 1
- hvidløg
- 2 fed
- friske røde chilier
- 1
- olivenolie til stegning
- stødt spidskommen
- 1 tsk.
- kanelstænger
- 1
- hakket oksekød
- 500 g
- knoldselleri
- 300 g
- gulerødder
- 3
- flåede tomater
- 2 dåser
- vand
- 4 dl
- kikærter
- 1 dåser
- kidneybønner
- 1 dåser
- salt
- peber
- savojkål
- ½
Til servering
- græsk yoghurt 10 %
- 4 spsk.
- bredbladet persille
- 1 håndfulde
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilien, og hak den fint. Varm olien op i en tykbundet gryde. Steg løg og hvidløg, til de er klare.
Tilsæt chili, spidskommen og kanelstang. Tilsæt kødet, og brun det godt.
Skræl selleri og gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Vend selleri, gulerødder og flåede tomater i gryden.
Fyld vandet i en af de tomme tomatdåser med vand, og hæld vandet i gryden. Læg låg på, og lad retten simre i 40 minutter.
Tilsæt kikærter og bønner, og lad retten simre i yderligere 20 minutter. Smag til med salt og peber.
Skyl og skær savojkålen i strimler, og vend dem i retten lige før servering. Anret chili con carne i skåle, og top med yoghurt og lidt skyllet persille.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner