Chili con carne med grøntsager

Intet varmer som chili con carne på en kold dag, og denne fyldige udgave med grøntsager smager knaldgodt. Lad den simre i en times tid, så den bliver ekstra smagfuld og lækker!

Chili con carne med grøntsager
0-30 min.

(3)

10. december 2018 af Marie MelchiorFoto: Line Falck
Bemærk:Kogetid: 1 time.

Ingredienser

personer
løg
1
hvidløg
2 fed
friske røde chilier
1
olivenolie til stegning
stødt spidskommen
1 tsk.
kanelstænger
1
hakket oksekød
500 g
knoldselleri
300 g
gulerødder
3
flåede tomater
2 dåser
vand
4 dl
kikærter
1 dåser
kidneybønner
1 dåser
salt
peber
savojkål
½

Til servering

græsk yoghurt 10 %
4 spsk.
bredbladet persille
1 håndfulde

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Rens chilien, og hak den fint. Varm olien op i en tykbundet gryde. Steg løg og hvidløg, til de er klare.
Tilsæt chili, spidskommen og kanelstang. Tilsæt kødet, og brun det godt.
Skræl selleri og gulerødder, og skær dem i mindre stykker. Vend selleri, gulerødder og flåede tomater i gryden.
Fyld vandet i en af de tomme tomatdåser med vand, og hæld vandet i gryden. Læg låg på, og lad retten simre i 40 minutter.
Tilsæt kikærter og bønner, og lad retten simre i yderligere 20 minutter. Smag til med salt og peber.
Skyl og skær savojkålen i strimler, og vend dem i retten lige før servering. Anret chili con carne i skåle, og top med yoghurt og lidt skyllet persille.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'