Chili con carne med fyldte bagekartofler
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Skift de sædvanlige ris ud med bagekartofler, og fyld chili con carne i kartoflerne.
Bemærk
Ovntid: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skyl og tør kartoflerne. Skær et kryds, som går cirka halvvejs igennem hver kartoffel, og smør kartoflerne ind i olie.
Drys salt i bunden af et ovnfast fad, og sæt kartoflerne ovenpå. Drys også lidt salt over. Bag dem i ovnen i ca. 1 time, til de er møre.
Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint.
Steg løg, hvidløg og chili i olie i en gryde. Tilsæt oksekød og krydderier, og steg, til kødet er brunet.
Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og evt. en bouillonterning. Lad det simre i ca. 10 minutter. Tilsæt skyllede kidneybønner.
Smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber.
Tryk let på de bagte kartofler, så de åbner sig, og fyld dem med chili con carne. Top med cremefraiche, og pynt med skyllet persille og tynde skiver chili.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk