Chili con carne med avocadosalsa
7. januar 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Lea Kaae
Chili con carne er den mexicanske version af kødsauce med bønner og masser af skønne krydderier. Når du alligevel skal lave en god chili, kan du lige så godt hive den store gryde ud af skabet og lave dobbeltportion!
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Rens chilien, og hak den fint. Steg løg, hvidløg og chili i olie i en gryde.
Tilsæt oksekød og krydderier, og steg, til kødet er brunet. Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og oksebouillon. Lad det simre i ca. 10 minutter.
Tilsæt herefter skyllede sorte bønner, og smag retten til med chokolade, rødvinseddike, salt og peber. Lad chilien simre, mens du tilbereder resten af måltidet.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Flæk avocadoerne, fjern stenene, og skær avocadokødet i små tern. Pil rødløget, og hak det fint. Hak koriander groft. Rens og hak chilien helt fint.
Rør det hele sammen i en skål, og tilsæt limesaft og olivenolie. Smag til med salt og peber.
Servér chili con carne med avocadosalsa, ris og cremefraiche.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk