Chili-cheese-tops
13. januar 2023
af
Peter Friehling.
Foto: David Bering / Montgomery
Sprøde, hjemmelavede chili cheese tops er ren snack-luksus. Perfekt til velkomst, lille forret, fredagssnack eller bare hvis humøret er til varm, smeltet ost.
Bemærk
Opskriften er fra Airfryer kogebogen af Peter Friehling, Forlaget Turbine (2022)
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
Airfryer
Sådan gør du
Skær jalapenos i små stykker. Ælt sammen med mozzarella, cheddar og flødeost til en sammenhængende masse.
Del massen i 10 dele, og rul dem til kugler. Bland mel og røget paprika, og rul kuglerne heri.
Dobbeltpanér kuglerne, dvs. først i æg, så i pankorasp, tilbage i æg igen og til slut i ekstra pankorasp. Tryk raspen godt til omkring ostemassen. Spray med olie, og tilbered i 5 minutter ved 200°C i airfryeren.
Hvis du ikke har en airfryer, kan du friturestege chili-cheese-tops på klassisk manér. Varm en gryde op med olie til 180 grader. Steg dem i den varme olie til de er gyldenbrune. Tag dem op og lad dem dryppe af på en tallerken med køkkenrulle.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Find en guide til airfryer med skemaer til tid- og temperaturkonvertering fra almindelig ovn her: Guide til airfryer.

Opskriften er fra Airfryer kogebogen af Peter Friehling, Forlaget Turbine (2022)