Chicken tikka masala
16. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Sæt tænderne i en farverig indisk nyklassiker, der er sprængfyldt med varme krydderier. Med denne opskrift er du sikret den bedste udgave af den lækre ret!
Bemærk
Marineringstid: Mindst 1 time, gerne 1 døgn.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Bland alle ingredienser til marinaden sammen.
Vend kyllingestrimlerne i marinaden. Lad dem trække i mindst 1 time i køleskabet eller gerne op til 1 døgn.
Kog ris efter anvisningen på pakken.
Tænd ovnen på 250°. Læg kyllingestrimler og marinade i et ovnfast fad. Steg det i ovnen i ca. 15 minutter, til kyllingekødet er gennemstegt, og toppen gylden.
Pil og hak løg fint. Pil og pres hvidløg. Skræl og riv ingefær fint. Steg det hele i smør i en gryde, til løgene bliver klare.
Hak mandler fint, og tilsæt dem sammen med tomatpuré, bouillon og gurkemeje. Lad saucen koge op og derefter simre i 5 minutter, inden den marinerede kylling vendes i.
Varm retten godt igennem, og tilsæt fløden. Lad retten simre videre i et par minutter.
Rist mandlerne på en tør pande, og hak dem groft. Skyl og hak persille fint.
Servér chicken tikka masala med ris og et drys mandler og persille.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk tikka masala
Mangler du det rette tilbehør? Så prøv vores opskrift på indisk naanbrød!