Chicken Maryland

10. januar 2022 af .

Foto: Betina Hastoft

Chicken Maryland er en amerikansk klassiker, som består af stegt kylling, der forinden er paneret i en krydret blanding. Du kan brune kyllingelårene på en pande og derefter stege dem ved middel varme, til de er gennemstegt, eller du kan bage dem færdig i ovnen, som i opskriften her, hvis du gerne vil være sikker på at bevare kødet saftigt.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200° varmluft.
Skær kartofler tyndt ud, gerne med et mandolinjern. Snit blomkål og porrer i tynde skiver.
Smelt smør, og bland det med olie, presset hvidløg, rosmarin, salt og peber. Vend kartofler, blomkål og porrer med kryddersmør, og bred det i et jævnt lag ud på ovnens store bradepande beklædt med bagepapir. Bag grøntsagerne i ovnen i 30-40 minutter.
Dup kyllingelårene tørre, og vend dem med sammenpiskede æg og dernæst en blanding af rasp, salt og paprika.
Steg dem gyldne i smør, læg dem i et ovnfast fad, og steg dem færdige i ovnen i ca. 20 minutter.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar