Chicken Maryland
10. januar 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Chicken Maryland er en amerikansk klassiker, som består af stegt kylling, der forinden er paneret i en krydret blanding. Du kan brune kyllingelårene på en pande og derefter stege dem ved middel varme, til de er gennemstegt, eller du kan bage dem færdig i ovnen, som i opskriften her, hvis du gerne vil være sikker på at bevare kødet saftigt.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200° varmluft.
Skær kartofler tyndt ud, gerne med et mandolinjern. Snit blomkål og porrer i tynde skiver.
Smelt smør, og bland det med olie, presset hvidløg, rosmarin, salt og peber. Vend kartofler, blomkål og porrer med kryddersmør, og bred det i et jævnt lag ud på ovnens store bradepande beklædt med bagepapir. Bag grøntsagerne i ovnen i 30-40 minutter.
Dup kyllingelårene tørre, og vend dem med sammenpiskede æg og dernæst en blanding af rasp, salt og paprika.
Steg dem gyldne i smør, læg dem i et ovnfast fad, og steg dem færdige i ovnen i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk