Cheesecaketærte med skovbær og marengs

25. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Flot og farverig tærte, der vil vække opsigt ved bordet. Lav gerne tærten dagen før, så den kan nå at sætte sig.

Bemærk
Afkøling: I alt mindst 6 timer

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, 24 cm i diameter

Sådan gør du

Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål med et piskeris. Rør æggeblommen i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og ælt dejen forsigtigt sammen. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Bag den kolde tærtebund i ovnen i 15-20 minutter, til den er let gylden, og afkøl den på en bagerist.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Bring skovbær, halvdelen af sukkeret og limesaft i kog i en lille gryde, og lad det småkoge i 5 minutter.
Pres skovbærblandingen igennem en finmasket si, så puréen bliver helt glat. Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme skovbærpuré, til den er opløst. Afkøl skovbærpuréen i ca. 10 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, flødeost, cremefraiche, salt og resten af sukkeret sammen i en skål med et piskeris, til cremen er uden klumper. Vend skovbærpuréen i.
Fordel skovbærcheesecaken i tærtebunden, og sæt tærten på køl i mindst 4 timer (gerne natten over).
Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre, til marengsen er helt fast og blank.
Skær tærten i portionsstykker, dekorér hvert stykke med marengs, og brænd marengsen let gylden med en lille gasbrænder. Pynt evt. med skovsyre.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar