Cheesecaketærte med skovbær og marengs
25. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Flot og farverig tærte, der vil vække opsigt ved bordet. Lav gerne tærten dagen før, så den kan nå at sætte sig.
Bemærk
Afkøling: I alt mindst 6 timer
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål med et piskeris. Rør æggeblommen i. Tilsæt mandelmel og hvedemel, og ælt dejen forsigtigt sammen. Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen tyndt ud med en kagerulle på et meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Sæt tærtebunden i fryseren i 1 time.
Tænd ovnen på 175°. Bag den kolde tærtebund i ovnen i 15-20 minutter, til den er let gylden, og afkøl den på en bagerist.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Bring skovbær, halvdelen af sukkeret og limesaft i kog i en lille gryde, og lad det småkoge i 5 minutter.
Pres skovbærblandingen igennem en finmasket si, så puréen bliver helt glat. Knug husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme skovbærpuré, til den er opløst. Afkøl skovbærpuréen i ca. 10 minutter.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, flødeost, cremefraiche, salt og resten af sukkeret sammen i en skål med et piskeris, til cremen er uden klumper. Vend skovbærpuréen i.
Fordel skovbærcheesecaken i tærtebunden, og sæt tærten på køl i mindst 4 timer (gerne natten over).
Pisk æggehviderne stive i en skål med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, og pisk videre, til marengsen er helt fast og blank.
Skær tærten i portionsstykker, dekorér hvert stykke med marengs, og brænd marengsen let gylden med en lille gasbrænder. Pynt evt. med skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk