Cheesecakesnitter med pekannøddekaramel

25. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Himmelsk gode cheesecakesnitter med pekannøddekaramel på toppen. De er søde og syndige, men alle kalorierne værd!

Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer

Ingredienser

Udstyr

1 firkantet bageform, 20 x 20 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Blend kiks, pekannødder og brun farin til fine krummer i en foodprocessor. Smelt smørret i en gryde, og hæld det i foodprocessoren sammen med salt, og rør massen sammen.
Pres kikseblandingen ud i bunden af formen i et jævnt lag, og bag bunden i ovnen i 5 minutter. Tag den ud af ovnen, og sæt den på en bagerist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, flødeost og sukker cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt fløde, æggeblomme og 1 æg ad gangen, og pisk det sammen til en cremet masse.
Skru ovntemperaturen ned til 150°. Hæld flødeostecremen oven på kiksebunden, og glat overfladen. Bag cheesecaken i ovnen i ca. 35 minutter, til den er fast, men stadig lidt blød i midten. Tag den ud af ovnen, og afkøl på en bagerist.
Hak pekannødderne groft, og bland dem sammen med brun farin, fløde, smør, kanel og salt i en lille gryde. Bring massen i kog, skru ned for varmen, og lad den småkoge i 5 minutter.
Tag gryden af varmen, og hæld nøddekaramellen over cheesecaken i et jævnt lag. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer (gerne natten over),til pekannøddekaramellen er skærefast.
Tag den kolde cheesecake ud af formen, og skær den i 8-10 pæne snitter inden servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar