Cheesecakesnitter med pekannøddekaramel
25. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Himmelsk gode cheesecakesnitter med pekannøddekaramel på toppen. De er søde og syndige, men alle kalorierne værd!
Bemærk
Afkøling: Mindst 4 timer
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Blend kiks, pekannødder og brun farin til fine krummer i en foodprocessor. Smelt smørret i en gryde, og hæld det i foodprocessoren sammen med salt, og rør massen sammen.
Pres kikseblandingen ud i bunden af formen i et jævnt lag, og bag bunden i ovnen i 5 minutter. Tag den ud af ovnen, og sæt den på en bagerist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, flødeost og sukker cremet i en skål med en elpisker. Tilsæt fløde, æggeblomme og 1 æg ad gangen, og pisk det sammen til en cremet masse.
Skru ovntemperaturen ned til 150°. Hæld flødeostecremen oven på kiksebunden, og glat overfladen. Bag cheesecaken i ovnen i ca. 35 minutter, til den er fast, men stadig lidt blød i midten. Tag den ud af ovnen, og afkøl på en bagerist.
Hak pekannødderne groft, og bland dem sammen med brun farin, fløde, smør, kanel og salt i en lille gryde. Bring massen i kog, skru ned for varmen, og lad den småkoge i 5 minutter.
Tag gryden af varmen, og hæld nøddekaramellen over cheesecaken i et jævnt lag. Sæt kagen på køl i mindst 4 timer (gerne natten over),til pekannøddekaramellen er skærefast.
Tag den kolde cheesecake ud af formen, og skær den i 8-10 pæne snitter inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk