Cheesecakesnitter med lemoncurd
27. marts 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Lav gerne snitterne, dagen før du vil servere dem, så de kan nå at sætte sig på køl.
Bemærk
Afkøling: I alt mindst 3½ time.
Ingredienser
Udstyr
1 kvadratisk bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Riv skallen på citronen fint, og pres al saften ud af citronen.
Opvarm forsigtigt citronskal, citronsaft, sukker og æg i en lille gryde, og pisk konstant, til citroncremen tykner. Tag gryden af varmen, og tilsæt smør skåret i små tern. Pisk i cremen med et piskeris, til smørret er smeltet, og cremen er tyk og ensartet. Hæld evt. citroncremen gennem en finmasket si, så den bliver helt glat. Hæld citroncremen i en skål, og lad den køle helt af i ca. 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°, og læg bagepapir i formen. Hak mandler og karamelchokolade groft. Rør hvedemel, grahamsmel, sukker, salt, kanel, muskatnød, mandler og karamelchokolade sammen i en skål. Smelt smørret, og rør det i melblandingen, til dejen er ensartet og lidt smuldrende. Pres dejen ud i bunden af formen i et jævnt lag.
Bag bunden i ovnen i 15 minutter, til den er let gylden. Tag den ud af ovnen, og afkøl den på en bagerist, mens du laver cheesecakefyldet.
Skru ovntemperaturen ned til 160°. Pisk flødeost og yoghurt sammen i en skål med en elpisker. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og mas dem sammen med sukkeret. Kom vaniljesukker, æg og salt ned i skålen til osten, og pisk det sammen til en jævn masse.
Fordel osteblandingen oven på den forbagte bund i et jævnt lag.
Læg skefulde af den afkølede lemoncurd oven på flødeosten. Træk en tandstikker eller et træspyd forsigtigt rundt i flødeosten, så lemoncurden fordeler sig i et tilfældigt mønster. Bag cheesecaken i ovnen i 40 minutter, til fyldet er fast.
Afkøl kagen på en rist, og sæt den på køl i ca. 3 timer, til den er helt kold. Skær cheesecaken i aflange firkantede snitter inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk