Cheesecake-trifli med blommer, brombær og crumble

27. juli 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Fed creme, frisk frugt og sprød crumble - dét er indbegrebet af en god trifli! Variér gerne frugt og bær efter sæson og humør.

Ingredienser

Udstyr

6 mindre portionsglas

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180°. Smuldr hasselnøddeflager, mandelmel, sesamfrø, sukker, kanel, salt og smør sammen med fingrene i en skål til en grov crumbledej.
Fordel crumbledejen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i 8-10 minutter, til den er gylden og sprød. Afkøl helt.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab vaniljekornene ud. Rør kornene sammen med flødeost, sukker og citronsaft med et piskeris i en skål.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend den sammen med cheesecakefyldet til en ensartet creme.
Skyl og udsten blommerne, og skær dem i både. Skyl forsigtigt brombærrene.
Læg en skefuld cheesecakecreme i bunden af 6 mindre portionsglas. Drys med crumble, og top med blommer og brombær. Gentag med endnu et lag, og slut af med crumble på toppen. Pynt med lidt friske mynteblade, og servér straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar