Cheesecake-trifli med blommer, brombær og crumble
27. juli 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Fed creme, frisk frugt og sprød crumble - dét er indbegrebet af en god trifli! Variér gerne frugt og bær efter sæson og humør.
Ingredienser
Udstyr
6 mindre portionsglas
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Smuldr hasselnøddeflager, mandelmel, sesamfrø, sukker, kanel, salt og smør sammen med fingrene i en skål til en grov crumbledej.
Fordel crumbledejen på en bageplade med bagepapir, og bag den i ovnen i 8-10 minutter, til den er gylden og sprød. Afkøl helt.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab vaniljekornene ud. Rør kornene sammen med flødeost, sukker og citronsaft med et piskeris i en skål.
Pisk fløden til skum med en elpisker i en skål, og vend den sammen med cheesecakefyldet til en ensartet creme.
Skyl og udsten blommerne, og skær dem i både. Skyl forsigtigt brombærrene.
Læg en skefuld cheesecakecreme i bunden af 6 mindre portionsglas. Drys med crumble, og top med blommer og brombær. Gentag med endnu et lag, og slut af med crumble på toppen. Pynt med lidt friske mynteblade, og servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk