Cheesecake-snitter med blåbær og lakrids
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Flotte og farverige snitter, som vil vække opsigt ved bordet. Lav dem dagen før, så de kan nå at sætte sig.
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 6 timer, gerne op til 1 døgn.
Ingredienser
Udstyr
en firkantet kageform, 23 x 23 cm
Sådan gør du
Knus kiksene til fine krummer med en kagerulle eller i en foodprocessor. Smelt smørret, og rør det i kiksekrummerne sammen med lakridspulver og salt.
Læg bagepapir i formen, og pres kikseblandingen ud i bunden af formen i et jævnt lag. Sæt kiksebunden på køl.
Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10 minutter. Bring blåbær, halvdelen af sukkeret og citronsaft i kog i en lille gryde, og lad det småkoge i 5 minutter. Blend blåbærrene til puré med en stavblender, og pres blandingen gennem en finmasket si, så puréen bliver helt glat.
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme blåbærpuré.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk flødeost, cremefraiche, vaniljekorn, salt og resten af sukkeret sammen i en skål med et piskeris, til cremen er uden klumper. Vend blåbærpuréen i.
Fordel blåbærcremen oven på kiksebunden, og glat overfladen. Sæt kagen på køl i mindst 6 timer.
Skær cheesecaken ud i firkantede snitter, og pynt med blåbær, brombær og evt. skovsyre.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk