Cheesecake-muffins med saltkaramel
Nogle gange er det så lidt, der skal til for at løfte en god oplevelse et niveau højere op. Som når du topper de friskbagte kager med flydende karamelsauce og et lille drys flagesalt, der med sin smukke krystalform fanger blikket og prikker på tungen.
(1)
Nogle gange er det så lidt, der skal til for at løfte en god oplevelse et niveau højere op. Som når du topper de friskbagte kager med flydende karamelsauce og et lille drys flagesalt, der med sin smukke krystalform fanger blikket og prikker på tungen.
Maldon flagesalt består af så tynde, fine strukturer, at de smelter på tungen og efterlader en let salt smag, der ikke er for overdøvende.
HVORFOR BRUGE SALT I DET SØDE KØKKEN?
Alting kræver kontrast for at kunne stå helt skarpt. Det gælder også kager og desserter. Når du giver dine søde kreationer et afsluttende drys flagesalt, træder smagene rent og tydeligt frem, så spiseoplevelsen bliver ekstra interessant.
Se i videoen, hvordan du kan bruge salt i søde cheesecake-muffins:
Maldon flagesalt er havsalt, der fra naturens side er formet i ultratynde, pyramideformede krystaller. Saltet er blevet håndhøstet i kystbyen Maldon i England gennem fire generationer. Det gode håndværk er sammen med saltets unikke form årsagen til, at Maldon flagesalt har vundet flere priser og er det foretrukne salt blandt kokke og madentusiaster.
Har du lyst til flere eksperimenter, hvor du kombinerer det søde og det salte? Så prøv f.eks. denne opskrift på mørk mælkechokoladetærte med whisky og flagesalt. Du kan også hurtigt blande en frisk drink, som er både syrlig, sød, let bitter og en smule salt: Salty Dog.
Ingredienser
Udstyr
- 12 muffinforme af papir
- 1 fast muffinform af metal