Annonce

Cheesecake-muffins med saltkaramel

Nogle gange er det så lidt, der skal til for at løfte en god oplevelse et niveau højere op. Som når du topper de friskbagte kager med flydende karamelsauce og et lille drys flagesalt, der med sin smukke krystalform fanger blikket og prikker på tungen.

Cheesecake-muffins med saltkaramel
31-60 min.

(1)

15. juni 2020 af AnnonceFoto: ANNONCE


Nogle gange er det så lidt, der skal til for at løfte en god oplevelse et niveau højere op. Som når du topper de friskbagte kager med flydende karamelsauce og et lille drys flagesalt, der med sin smukke krystalform fanger blikket og prikker på tungen.

Maldon flagesalt består af så tynde, fine strukturer, at de smelter på tungen og efterlader en let salt smag, der ikke er for overdøvende.

HVORFOR BRUGE SALT I DET SØDE KØKKEN?

Alting kræver kontrast for at kunne stå helt skarpt. Det gælder også kager og desserter. Når du giver dine søde kreationer et afsluttende drys flagesalt, træder smagene rent og tydeligt frem, så spiseoplevelsen bliver ekstra interessant.

Se i videoen, hvordan du kan bruge salt i søde cheesecake-muffins:


NATURLIGE SALTKRYSTALLER

Maldon flagesalt er havsalt, der fra naturens side er formet i ultratynde, pyramideformede krystaller. Saltet er blevet håndhøstet i kystbyen Maldon i England gennem fire generationer. Det gode håndværk er sammen med saltets unikke form årsagen til, at Maldon flagesalt har vundet flere priser og er det foretrukne salt blandt kokke og madentusiaster.

Har du lyst til flere eksperimenter, hvor du kombinerer det søde og det salte? Så prøv f.eks. denne opskrift på mørk mælkechokoladetærte med whisky og flagesalt. Du kan også hurtigt blande en frisk drink, som er både syrlig, sød, let bitter og en smule salt: Salty Dog.

Bemærk:Afkøling: Mindst 2½ timer.

Ingredienser

stk.

Kiksebund

Digestive-kiks
100 g
smør
50 g
brun farin
1 spsk.
Maldon flagesalt
¼ tsk.

Cheesecream

flødeost naturel
450 g
sukker
100 g
vaniljestænger
½
æg
2

Karamelsauce

piskefløde
1 dl
lys sirup
1 dl
sukker
1 dl
vaniljesukker
1 tsk.
Maldon flagesalt
¼ tsk.

Til servering

Maldon flagesalt
¼ tsk.

Udstyr

  • 12 muffinforme af papir
  • 1 fast muffinform af metal

Sådan gør du

Tænd ovnen på 160°. Sæt papirforme i en fast muffinform.

Kiksebund

Knus kiks fint i en minihakker. Smelt smør, og rør det sammen med kiksekrummer, brun farin og salt. Læg 1 spsk. af kikseblandingen i bunden af hver muffinform, og tryk den godt sammen.

Cheesecream

Pisk flødeost, sukker og vaniljekorn sammen med en elpisker. Tilsæt æg, og pisk kort, til flødeostecremen er ensartet.
Fordel flødeostecremen oven på kiksebundene, og glat overfladen. Bag kagerne i ovnen i ca. 15 minutter, til midten af cremen føles fast. Afkøl på en rist, og sæt dem herefter på køl i mindst 1 time.

Karamelsauce

Kog fløde, sirup, sukker og vaniljesukker op i en gryde ved middel varme i 5-6 minutter, til konsistensen er som tyk sauce, og smag til med flagesalt. Afkøl karamelsaucen i ca. 30 minutter, til den er lun. Fordel en lille skefuld karamelsauce på toppen af hver kage, og sæt på køl i mindst 1 time.

Servering

Drys lidt flagesalt på toppen af hver cheessecake-muffin lige inden servering.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'