Cheesecake med mascarpone og jordbær
4. juni 2019
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Blødt møder sprødt i denne vidunderlige cheesecake med mascarpone, friske jordbær og kanelkrydret kiksebund. Kagen skal hvile i mindst 4 timer, så gå i gang i god tid.
Bemærk
Hviletid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform med løs bund, 18 cm i diameter
Sådan gør du
Blend mandlerne let i en foodprocessor. Tilsæt letknuste kiks, sukker og kanel, og blend det til en ensartet masse.
Smelt smørret, hæld det i foodprocessoren, og blend godt. Tryk kiksemassen ud i en springform beklædt med bagepapir, og stil den på køl.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Pisk æggeblommer og sukker sammen, til det er hvidt og luftigt.
Rør mascarpone, cremefraiche og vaniljekorn sammen, og vend det i æggeblommemassen.
Vrid husblasbladene let, og smelt dem forsigtigt over vandbad. Rør husblassen i cremen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen.
Pisk fløden til skum, og vend den i cremen til sidst. Fordel cremen oven på kiksebunden.
Læg husholdningsfilm over formen, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer.
Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte, drys med sukker, og lad dem trække i 20 minutter. Fordel dem oven på kagen, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk