Cheesecake med mascarpone og jordbær

4. juni 2019 af .

Foto: Columbus Leth

Blødt møder sprødt i denne vidunderlige cheesecake med mascarpone, friske jordbær og kanelkrydret kiksebund. Kagen skal hvile i mindst 4 timer, så gå i gang i god tid.

Bemærk
Hviletid: Mindst 4 timer.

Ingredienser

Udstyr

en springform med løs bund, 18 cm i diameter

Sådan gør du

Blend mandlerne let i en foodprocessor. Tilsæt letknuste kiks, sukker og kanel, og blend det til en ensartet masse.
Smelt smørret, hæld det i foodprocessoren, og blend godt. Tryk kiksemassen ud i en springform beklædt med bagepapir, og stil den på køl.
Udblød husblassen i en skål med koldt vand i 5 minutter. Pisk æggeblommer og sukker sammen, til det er hvidt og luftigt.
Rør mascarpone, cremefraiche og vaniljekorn sammen, og vend det i æggeblommemassen.
Vrid husblasbladene let, og smelt dem forsigtigt over vandbad. Rør husblassen i cremen. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen.
Pisk fløden til skum, og vend den i cremen til sidst. Fordel cremen oven på kiksebunden.
Læg husholdningsfilm over formen, og stil den i køleskabet i mindst 4 timer.
Skyl og nip jordbærrene. Skær dem i kvarte, drys med sukker, og lad dem trække i 20 minutter. Fordel dem oven på kagen, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar