Cheesecake med mandelbund og cremefraichetopping
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Cheesecake er et sikkert valg, når det kommer til desserten. Denne kage ser både imponerende ud, er nem at lave og smager himmelsk!
Bemærk
Ovntid: 1 time og 10 minutter. Køletid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 22 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde. Rør det smeltede smør sammen med mandelmel og brun farin.
Beklæd en springform med bagepapir på bunden og i siderne. Fordel mandelmassen i et jævnt lag i bunden af formen, og bag den i ovnen i 10 minutter. Afkøl mandelbunden i springformen. Skru ovnen ned til 180°.
Flæk vaniljestangen, og skrab kernerne ud. Rør flødeost, sukker, majsstivelse og salt sammen i en skål. Pisk vaniljekornene i cremen med en elpisker, til cremen er ensartet.
Pisk cremefraiche og citronsaft i blandingen. Pisk æggene i 1 ad gangen, og fortsæt med at piske, til cremen er glat og ensartet.
Hæld ostecremen oven på mandelbunden, og placér springformen i en bradepande med høj kant. Hæld vand i bradepanden, så det når godt op ad springformens sider.
Bag kagen i ovnen i 60 minutter, til kanterne er faste, og midten er blød. Sluk for ovnen, stil ovndøren på klem, og lad kagen stå og sætte sig i ovnen i 1 time.
Løsn forsigtigt kagens kanter med en skarp kniv, men lad kagen blive i formen. Stil kagen i køleskabet, og lad den hvile i mindst 4 timer, før du tager den ud af formen.
Pisk fløden til skum med en elpisker. Vend cremefraiche og sigtet flormelis i. Fordel cremen på toppen af kagen, høvl chokolade over, og servér.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk