Cheesecake med hvid chokolade og lime
8. marts 2022
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Når man skal have styr på både forret, hovedret, kransekage og bobler nytårsaften, er det skønt, at desserten allerede står klar i køleskabet og bare venter på at blive pyntet.
Bemærk
Køletid: Mindst 3 timer.
Ingredienser
Udstyr
Springform, ca. 25 cm i diameter
Kageplastik
Sådan gør du
Blend kiksene helt fint i en blender. Smelt smørret i en gryde, og rør smør, kiks og lakridspulver sammen.
Læg et stykke bagepapir i bunden af en springform, ca. 24 cm i diameter. Klæd siderne af formen med kageplastik, og fordel dejen i bunden af formen. Pres den flad, og sæt formen i fryseren.
Udblød husblassen i en skål koldt vand i 10 minutter.
Pres limefrugterne, og varm saften op i en gryde. Fjern gryden fra varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i saften. Lad saften blive lunken.
Pisk flødeost og sukker luftigt i en skål med en håndmikser. Pisk limesaften i.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Vend den forsigtigt i massen.
Pisk fløden til let skum, og vend den i massen. Hæld massen i kageformen, og sæt den i fryseren i 3 timer.
Sæt kagen i køleskabet. Fjern forsigtigt kageplastikken fra siderne, når den skal serveres.
Pynt kagen med lakridskugler, krymmel og guldstøv.
Tip!
Pynt kagen efter din egen smag. Den bliver også flot med hakkede pistacienødder eller friske hindbær på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk