Cheesecake med blåbærkompot
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Cheesecaken skal bages i ovnen og får en lækker, cremet konsistens. Den smukke mørklilla blåbærkompot sætter prikken over i'et.
Bemærk
Hviletid på køl: Mindst 4 timer, evt. op til 1-2 dage.
Ingredienser
Udstyr
en springform, 20 cm i diameter
Sådan gør du
Læg bagepapir i bunden af springformen. Blend kiks, peanuts og brun farin til fine krummer i en blender eller foodprocessor.
Smelt smørret i en gryde, og rør det sammen med kikseblandingen.
Pres kikseblandingen sammen i bunden af springformen, og glat overfladen med bagsiden af en ske. Sæt springformen på køl, imens du forbereder fyldet.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk flødeost, cremefraiche, sukker og vaniljekorn hurtigt sammen med en elpisker. Tilsæt 1 æg ad gangen, og pisk kun ganske kort mellem hvert æg.
Riv skallen, og pres citronen. Rør citronskal og citronsaft i flødeostecremen. Tænd ovnen på 160°. Fordel flødeostecremen oven på kiksebunden, og bag kagen i ovnen i ca. 1 time.
Sæt springformen med kagen til afkøling på en rist, og sæt den herefter på køl i mindst 4 timer eller op til 1-2 døgn.
Smelt smør, sukker og vand sammen på en pande. Vend blåbær i. Varm blandingen igennem i 2 minutter. Fordel den afkølede eller lune blåbærkompot oven på cheesecaken lige før servering.
Tip!
Cheesecaken kan bages 1-2 dage i forvejen og opbevares på køl, men blåbærkompotten skal laves lige inden servering. Udskift evt. kompotten med syltede kirsebær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk