Cheesecake med blåbær-swirl
23. februar 2023
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Den smukke, friske og cremede cheesecake har en knasende bund med et drys kokosmel, der giver lidt kant.
Bemærk
Køletid: 6 timer, gerne natten over
Ingredienser
Udstyr
1 bageform, 28 x 22 cm
Sådan gør du
Blend kiksene i en foodprocessor til fint mel. Hæld det i en skål, og bland det sammen med kokosmel. Smelt smørret, og bland det sammen med kikseblandingen.
Beklæd bageformen med bagepapir, og tryk kikseblandingen godt ned i bunden med en ske. Sæt den på køl i en ½ time.
Tænd ovnen på 140° varmluft. Hæld blåbær, sukker og citronsaft i en lille tykbundet gryde, og lad det simre i et par minutter. Blend blandingen med en stavblender i en skål til en ensartet puré, og sæt den på køl.
Pisk flødeost, cremefraiche og sukker sammen med en elpisker i en skål. Pisk et æg i ad gangen. Tilsæt mel og vaniljesukker, og pisk igen.
Hæld flødeostefyldet over den afkølede kiksebund, og hæld 2-3 spsk. blåbærpuré ovenpå. Kør rundt i cremen med en træpind, så den laver et flot mønster. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter.
Afkøl kagen på en kagerist i en ½ time, og sæt den derefter på køl i 5-6 timer, gerne natten over. Skær cheesecaken i fine firkantede stykker ved servering.
Tip!
I stedet for blåbærpuré kan du lave hindbær- eller jordbærpuré. Brug resten af blåbærpuréen i pandekager eller over en god vaniljeis.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk