Cheesecake med blåbær-swirl

23. februar 2023 af .

Foto: Columbus Leth

Den smukke, friske og cremede cheesecake har en knasende bund med et drys kokosmel, der giver lidt kant.

Bemærk
Køletid: 6 timer, gerne natten over

Ingredienser

Udstyr

1 bageform, 28 x 22 cm

Sådan gør du

Blend kiksene i en foodprocessor til fint mel. Hæld det i en skål, og bland det sammen med kokosmel. Smelt smørret, og bland det sammen med kikseblandingen.
Beklæd bageformen med bagepapir, og tryk kikseblandingen godt ned i bunden med en ske. Sæt den på køl i en ½ time.
Tænd ovnen på 140° varmluft. Hæld blåbær, sukker og citronsaft i en lille tykbundet gryde, og lad det simre i et par minutter. Blend blandingen med en stavblender i en skål til en ensartet puré, og sæt den på køl.
Pisk flødeost, cremefraiche og sukker sammen med en elpisker i en skål. Pisk et æg i ad gangen. Tilsæt mel og vaniljesukker, og pisk igen.
Hæld flødeostefyldet over den afkølede kiksebund, og hæld 2-3 spsk. blåbærpuré ovenpå. Kør rundt i cremen med en træpind, så den laver et flot mønster. Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter.
Afkøl kagen på en kagerist i en ½ time, og sæt den derefter på køl i 5-6 timer, gerne natten over. Skær cheesecaken i fine firkantede stykker ved servering.

Tip!

I stedet for blåbærpuré kan du lave hindbær- eller jordbærpuré. Brug resten af blåbærpuréen i pandekager eller over en god vaniljeis.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar