Cheesecake med blåbær
10. august 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Får du sødt selskab på besøg? Bag en cheesecake til kaffen. Denne version med blåbær og hvid chokolade smager himmelsk, og så kan den dejligt praktisk bages en dag eller to i forvejen.
Bemærk
Total ovntid: 3 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Blend kiksene helt fint i en blender.
Smelt smørret i en gryde, og rør smør og kiks sammen. Tryk kiksemassen ud i bunden af en springform, ca. 24 cm i diamater.
Bag bunden i ovnen i 10 minutter.
Pisk flødeost og cremefraiche sammen i en skål med en elpisker.
Tilsæt sukker, majsstivelse og vaniljesukker, og pisk cremen sammen. Pisk et æg i cremen ad gangen, og tilsæt derefter piskefløden.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Skyl citronen, og riv skallen fint. Vend chokoladen og citronskallen i cremen.
Hæld cremen i springformen. Skyl blåbærrene, og drys 1 dl blåbær på toppen af kagen.
Bag kagen i ovnen i ca. 1 time. Sluk ovnen, og lad kagen stå i ovnen i 2 timer. Dæk kagen med et styk aluminiumfolie, hvis den bliver mørk. Lad kagen blive helt kold, og opbevar den i køleskabet, indtil den skal spises.
Drys de sidste blåbær på toppen af kagen, før den serveres. Pynt evt. kagen med frisk citronmelisse.
Tip!
Denne kage smager også lækkert med andre slags bær. Prøv f.eks. at bage den med hindbær eller solbær, når de er i sæson.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk