Cheeseburger med okse, chilimayo og tomatsalsa
10. december 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Fredagshyggen er hjemme, når der er cheeseburger på menuen. Servér fritter til, hvis du vil gå hele vejen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl tomaterne, skær dem i tern, og afdryp dem i en sigte. Pil og hak rødløget fint. Skyl og flæk chilien, skrab kernerne ud, og hak resten fint. Rør tomat, rødløg, chili og ketchup sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Rør mayonnaise og chilisauce sammen i en skål, og krydr med salt og peber.
Form kødet til 4 flade bøffer, og krydr dem med salt og peber. Steg bøfferne på en pande med olie i 2-3 minutter på hver side. Drys revet cheddar på toppen af bøfferne de sidste 1-2 minutter af stegetiden, så osten smelter let.
Flæk burgerbollerne, og rist dem på en brødrister. Skyl og tør salaten, og pluk den i blade. Skær agurken i skiver. Smør bollerne med chilimayonnaise, og læg dem sammen med salat, agurkeskiver, oksebøffer med cheddar og tomatsalsa. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk