Chapati – indisk pandestegt brød
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
En simpel opskrift på det populære indiske fladbrød, chapati, som blot består af fire ingredienser – brødet kan nemt erstatte risene til enhver indisk gryderet.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland mel og salt i en stor skål. Hæld forsigtigt olie i, og rør det til en ensartet masse.
Tilsæt vand, og ælt til en glat dej. Lad den hvile under et rent klæde i 30 minutter.
Ælt dejen igennem, og tril den det antal kugler, du ønsker. Rul hver kugle ud med en kagerulle til en tynd cirkel (12-15 cm i diameter).
Steg hver dejcirkel i lidt olie på en pande i 1-2 minutter på hver side. Drys med flagesalt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk indisk naanbrød