Champignonsuppe med lynstegt porre og chili

Cremet suppe med en sjat fløde og hvidvin for ekstra luksus på en hverdag.

Champignonsuppe med lynstegt porre og chili
0-30 min.

(0)

5. oktober 2023 af Pernille SkjødtFoto: columbus leth

Ingredienser

personer
løg
2
hvidløg
2 fed
champignoner
500 g
olivenolie til stegning
1 spsk.
hvidvin
1 dl
grøntsagsbouillon (eller hønsebouillon)
7 dl
piskefløde
1½ dl
salt og peber
citronsaft
1 tsk.

Topping

porrer
2
hvidløg
1 fed
bredbladet persille
1 bundter
tørrede chiliflager
1 tsk.
olivenolie
2 spsk.
salt og peber

Tilbehør

brød

Sådan gør du

Pil og hak løg og hvidløg. Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
Steg løg, hvidløg og champignon i olie en gryde i 3-4 minutter. Tilsæt hvidvin, og lad det simre i et par minutter. Hæld bouillon og fløde i gryden, og lad det koge i 10-12 minutter.
Blend suppen med en stavblender direkte i gryden til jævn konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Topping

Rens porrerne, og skær dem i ringe. Pil hvidløget, og hak det fint. Skyl og hak persillen.
Steg porreringene i olie i en pande i 3-4 minutter, til de er let møre. Tilsæt hvidløg, persille og chili, og krydr med salt og peber. Hæld toppingen i en lille skål.

Servering

Anret champignonsuppen i dybe tallerkner, drys topping over, og servér med brød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'