Champignonsuppe med lynstegt porre og chili
Cremet suppe med en sjat fløde og hvidvin for ekstra luksus på en hverdag.

0-30 min.
(0)
5. oktober 2023 af Pernille SkjødtFoto: columbus leth
Ingredienser
personer
- løg
- 2
- hvidløg
- 2 fed
- champignoner
- 500 g
- olivenolie til stegning
- 1 spsk.
- hvidvin
- 1 dl
- grøntsagsbouillon (eller hønsebouillon)
- 7 dl
- piskefløde
- 1½ dl
- salt og peber
- citronsaft
- 1 tsk.
Topping
- porrer
- 2
- hvidløg
- 1 fed
- bredbladet persille
- 1 bundter
- tørrede chiliflager
- 1 tsk.
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt og peber
Tilbehør
- brød
Sådan gør du
Pil og hak løg og hvidløg. Rens champignonerne, og skær dem i skiver.
Steg løg, hvidløg og champignon i olie en gryde i 3-4 minutter. Tilsæt hvidvin, og lad det simre i et par minutter. Hæld bouillon og fløde i gryden, og lad det koge i 10-12 minutter.
Blend suppen med en stavblender direkte i gryden til jævn konsistens. Smag til med salt, peber og citronsaft.
Topping
Rens porrerne, og skær dem i ringe. Pil hvidløget, og hak det fint. Skyl og hak persillen.
Steg porreringene i olie i en pande i 3-4 minutter, til de er let møre. Tilsæt hvidløg, persille og chili, og krydr med salt og peber. Hæld toppingen i en lille skål.
Servering
Anret champignonsuppen i dybe tallerkner, drys topping over, og servér med brød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner