Chaikage med pocherede pærer
20. december 2019
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Den gode, klassiske krydderkage i ny fortolkning med eksotisk smag af chai og smukt bagt med hele, pocherede pærer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl pærerne, men lad stilken sidde på. Skær bunden af pærerne, så de kan stå op i kageformen. Hæld vand, rørsukker og citronsaft i en gryde, og lad det koge op.
Læg pærerne i gryden, og lad dem simre i 30 minutter, til de er møre. Lad pærerne dryppe og køle af i en sigte.
Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk æg, rørsukker og muscovadosukker sammen, til det bliver lyst og luftigt. Tilsæt blødt smør og mælk, og pisk det sammen. Bland alle de tørre ingredienser godt sammen i en skål. Tilsæt æggesnapsen, og rør rundt.
Beklæd en rugbrødsform med bagepapir. Hæld ca. 1/3 kagedej i bunden af formen, og sæt dernæst pærerne ned, så de står op uden at røre hinanden. Hæld forsigtigt resten af dejen i formen.
Bag kagen i ovnen i cirka 40 minutter, til en tandstik kommer ren ud fra midten af kagen. Lad den køle lidt af, og drys med flormelis inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk