Chaiffee - kaffe med chai
4. juni 2019
af
Julie Hey.
Foto: Betina Hastoft
Du kender måske chai latte eller -te, men har du prøvet chaiffee? Det er kaffe med sort te og masser af krydderier, der giver den velkendte og gode smag af chai.
Ingredienser
Sådan gør du
Knus kaffebønnerne, kanelstangen, kardemommefrøene, nellikerne og peberkornene groft.
Tilsæt teblade, og kom blandingen i en tesi eller tepose.
Varm mælken op til lige under kogepunktet. Tilsæt teposen, og lad det trække i 8 minutter.
Fjern teposen. Varm op igen, og tilsæt sukker og fløde. Pisk kraftigt under opvarmning, så mælken skummer.
Servér chaiffeen varm, og drys evt. lidt knust neskaffepulver på.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også en lækker White Russian med kaffelikør.