Chai-latte med kanel
28. januar 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Chai-latte dufter og smager af hygge inden døre og giver dejlig varme til hele kroppen. I opskriften her koger du din egen chai-ekstrakt, som kan opbevares i køleskabet i en uges tid og giver ca. 8 glas chai-latte i alt.
Bemærk
Trækketid, chai-ekstrakt: Mindst 30 minutter, gerne længere.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring vand og krydderier i kog i en lille gryde, og lad det simre under låg i 10 minutter. Tilsæt te, og kog endnu et par minutter.
Sluk for varmen, og lad det trække i mindst 30 minutter, gerne længere. Si te og krydderier fra, og hæld ekstrakten i en skoldet glasflaske eller lignende.
Opbevar ekstrakten i køleskabet, den kan sagtens holde sig i op til 1 uge.
Bring ¼ af ekstrakten (ca. 2 dl) i kog, og fordel den i 2 glas. Tilsæt sukker og kanelstænger.
Varm mælken langsomt op under konstant piskning. Brug evt. en mælkeskummer.
Fordel mælken i glassene, drys med lidt stødt kanel, og servér straks.
Tip!
Når først du har de hele krydderier på lager, kan du lave skøn chai masser af gange. Prøv også chai-latte lavet på f.eks. havredrik eller sojadrik.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk