Ceviche – sydamerikansk sushi
24. juli 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Ceviche er rå fisk, der er marineret i citrus. Syren "koldkoger" nænsomt fiskekødet. Det er en delikatesse, der mest af alt minder lidt om sushi.
Bemærk
Trækketid på køl: 20 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær den rå torsk i små tern på ½-1 cm.
Rens og snit forårsløg fint. Rens og hak chilien fint. Pres saften af limefrugter. Rør forårsløg, chili og limesaft sammen med salt, vend det med fisken, og lad det trække på køl i 20 minutter.
Hak mynte og koriander fint, og vend det sammen med fisken.
Rør lidt olie i, og smag til med salt og peber.
Lad cevichen trække et par minutter, og servér med brød til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk