Ceviche med mango, chili og avocado

Ceviche er råmarineret fisk, og derfor er det vigtigt at tage sig den forholdsregel, at fisken fryses ned i mindst 24 timer ved -20° eller i mindst 4 døgn ved -18° inden brug. Mange fiskehandlere sælger fisk, som er specielt beregnet til at blive spist rå.

Ceviche med mango, chili og avocado
0-30 min.

(7)

March 4, 2022 af Marie MelchiorFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Hvad er ceviche? 

Ceviche er en klassisk ret fra sydamerika, der består af rå fisk, som marineres med citrussaft og krydderurter. Citrussaften “koldkoger” fisken, så den føles og smager, som om den er en anelse tilberedt.

Eftersom ceviche er råmarineret fisk, er det vigtigt at tage sig den forholdsregel, at fisken fryses ned i mindst 24 timer ved -20° eller i mindst 4 døgn ved -18° inden brug. Mange fiskehandlere sælger fisk, som er specielt beregnet til at blive spist rå.

Hvilken fisk kan man bruge til ceviche?

Ceviche kan laves med forskellige typer fisk, skal- og bløddyr, bl.a. laks, torsk, kammusling, helleflynder og ising. Det er en enkel, nem og elegant forret, som altid tager kegler hos gæsterne.

Ceviche serveres typisk toppet med friske krydderurter og sprøde grøntsager. Du kan evt. servere en lille grøn salat og en skive lækkert brød til, hvis det gerne må mætte lidt mere.  

Hvad drikker man til ceviche?

Det er naturligvis smag og behag, men en frisk og let frugtig hvidvin passer godt til ceviche, som i sig selv er en let syrlig ret. Friske cocktails som margarita og gin tonic egner sig også godt til ceviche.

Hvor lang tid kan ceviche holde sig?

Ceviche er en ret, som bør nydes med det samme. Du kan sagtens anrette cevichen, og herefter stille retten på køl lige op til servering, men frisk, råmarineret fisk bør som udgangspunkt nydes med det samme.

Sørg for at fisken har været frosset ned inden brug. Spørg din fiskehandler til råds.

Ceviche kan både laves med fisk, skal- og bløddyr. Her er det en lækker kammuslingeceviche med avocado og spicy chilimarinade.   

Måske du også kan li'