Ceviche med laks, mango og grapefrugt
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Ceviche er en sydamerikansk ret, her serveret med laks, mango og grapefrugt, der giver en flot farvespil på tallerkenen.
Bemærk
Fortæl din fiskehandler, at laksen skal anvendes i rå form. Så ved fiskehandleren, at den skal have været frosset i 1 døgn ved -20° for at være egnet til rå servering.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær laks i meget små tern. Skær skrællen af mangoerne, og skær frugtkødet i små tern. Bland laks og mango i en skål.
Skær skallen og den hvide hinde af grapefrugten, og skær den i fileter uden hinder.
Vend grapefrugten med laks og mango. Pres limesaft udover. Smag til med finthakket chili og knust rosa peber.
Hak koriander og purløg fint, og vend det i lakseblandigen. Hæld olie over, og krydr med salt og peber.
Opbevar cevichen i køleskabet, til den skal serveres. Anret den i små skåle.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også: Opskrift på ceviche med lys fisk