Ceviche med blomkål og hasselnødder

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En nordisk inspireret udgave af den sydamerikanske fiskesalat ceviche.

Bemærk
Den rå helleflynder fryses ned i enten et døgn ved -20° eller i fire døgn ved -18°. Spørg evt. din fiskehandler, om du kan købe fisk, der har været frosset ned på forhånd. Optøning: Ca. 8 timer i køleskabet.

Ingredienser

Sådan gør du

Fordi helleflynderen skal serveres i rå form, skal den fryses ned i 24 timer ved -20° og derefter tøs op i køleskabet.
Fjern skindet fra fisken, og skær kødet i tynde skiver – det er nemmest, mens den stadig er let frossen. Fordel skiverne på et eller to fade.
Rens blomkål, og skær den i meget små buketter. Rist dem gyldne i nøddeolie på en pande.
Flæk avocadoerne, og fjern sten og skræl. Skær avocadokødet i skiver.
Skyl citronen, og riv skallen groft (gem den). Pres saften af citronen over fisken, og drys med sukker og salt. Sæt fadet på køl.
Pluk estragonbladene af stilkene. Rist hasselnødder på en tør pande. Gnid dem mod hinanden i et rent viskestykke, og fjern de brune hinder. Hak nødderne groft.
Fordel avocadoskiverne over fisken. Top med blomkål, estragonblade og revet citronskal. Drys med hasselnødder. Servér med ekstra citron skåret i skiver.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar