Annonce

Cestino di Grana Padano – ostekurve med fyld

Cestino di Grana Padano – ostekurve med fyld
31-60 min.

(0)

April 19, 2021 af AnnonceFoto: SIMON NOERLEV

Er man ostefan, er her en ret, som med sikkerhed vil hitte på middagsbordet: Ostekurve lavet af Grana Padano med det lækreste fyld af peberfrugt, pancetta og aubergine. Og er man ægte ostefan kan man oveni begejstres af det niveau af nørderi, der omgiver en ost som Grana Padano. For italienerne tager altså osten her meget alvorligt. 

Smeltet ost og kolde glas

Grana Padano stammer helt tilbage fra 1135, hvor den første gang blev lavet af nogle cisterciensermunke på Posletten i Norditalien, som på den måde havde opfundet en smart måde at få brugt overskudsmælken på. Munkene kaldte den for caseus vetus – eller gammel ost – men for dem, der ikke var så velbevandrede udi det latinske, fik osten hurtigt navnet 'formaggio di grana' – eller bare ’grana’. 'Padano' blev tilføjet i 1954, og betyder egenlig blot 'fra Posletten'. Et navn, der passer fortrinligt til den kompakte, smagfulde ost, som ahar en let flaget struktur. Og man har altså udmærket været klar over, at man havde fat i den rigtige opskrift, for i 1955 blev der såmænd udstedt et dekret af selveste den italienske præsident, som fastlagde, hvordan og hvorledes den legendariske ost skulle skæres – nej, vi mener produceres, selvfølgelig.

Til denne opskrift har vi lavet sprøde kurve af Grana Padano ved først at smelte osten og så forme kurvene over kolde glas. Det er nemmere, end man tror! Fyldet her komplementerer den fyldige smag fra osten, men kan sagtens varieres efter smag og behag.  

Grana Padano

Den unikke Grana Padano fremstilles udelukkende af devist skummet mælk fra produktionsområdet på Posletten. Håndværksmestrene, der fremstiller osten, tager sig omhyggeligt af hver enkelt ost, som lagres i mindst ni måneder. Hver eneste ost skal bestå en række strenge kvalitetstests udført af særligt udpegede kontrollanter, før den brændemærkes med det velkendte mærke. Resultatet er en karakteristisk og smagfuld ost, der indeholder alle de gode næringsstoffer fra mælk, særligt calcium, selvom den er laktosefri. Nyd Grana Padano alene eller som en del af andre retter. Se, hvordan Grana Padano laves her.

Ingredienser

personer

Udstyr

  • 4 kolde vandglas

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'