Cassoulet med muslinger og hvide bønner
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Skøn cassoulet med muslinger og hvide bønner, der er nem at lave og mætter godt.
Bemærk
Bønnerne skal udblødes natten over. Kogetid: ½ – 1½ time
Ingredienser
Sådan gør du
Læg de tørrede bønner i en stor skål med koldt vand, og lad dem udbløde natten over i køleskabet.
Kog bønnerne i ½-1½ time, til de er møre uden at være kogt ud. Tjek dem løbende ved at bide i dem og mærke, om de er møre, og sørg for, at de hele tiden koger med rigeligt vand. Lad de færdigkogte bønner dryppe af i en sigte.
Skyl muslingerne grundigt i flere hold koldt vand, og smid dem ud, som ikke vil lukke sig, når du banker dem i bordet.
Pil og hak løgene, hak hvidløget fint, og skær fenniklen i små tern. Svits grøntsagerne i en meget stor gryde med olie i 5 minutter.
Halvér tomaterne, og bland dem med de andre grøntsager i gryden. Tilsæt safran og hvidvin, og kog et øjeblik. Tilsæt muslingerne, og kog dem under låg i et par minutter. Ryst gryden godt indimellem, og stop kogningen, så snart muslingerne har åbnet sig.
Du kan vælge at blande de kogte bønner med muslingerne nu og servere dem med skal. Eller du kan lade muslingerne køle lidt af, pille dem ud af skallen, komme dem tilbage i gryden og derefter vende bønnerne i.
Vend grofthakkede krydderurter og citronsaft i retten lige inden servering, og smag retten til med salt. Servér i dybe tallerkener med godt brød til.
Tip!
Tørrede bønner skal altid udblødes. Dels for at forkorte kogetiden, dels for at fjerne indholdet af lektiner, der kan give luft eller ondt i maven.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk