Cashewnøddesnitter med karamel
2. juni 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
De labre snitter kan også laves med andre slags nødder, f.eks. hasselnødder, valnødder eller pekannødder.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
1 bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°, og beklæd formen med bagepapir. Pisk smør, sukker og vaniljepulver cremet i en skål.
Tilsæt æg, og pisk det sammen. Tilsæt salt og hvedemel, og rør dejen sammen, til den er ensartet.
Tryk dejen ud i bunden af formen. Prik den med en gaffel, og bag den i ovnen i 20 minutter, til den er let gylden. Afkøl bunden på en rist, mens du laver karamellen.
Smelt smør, brun farin og sirup sammen i en gryde under jævnlig omrøring.
Tilsæt fløde og vaniljepulver, og rør karamellen ensartet. Tag gryden fra varmen, og vend cashewnødder rundt i karamellen.
Fordel nøddekaramellen oven på den forbagte bund, og bag den i ovnen i yderligere 20 minutter, til fyldet har sat sig.
Afkøl kagen helt, inden den skæres ud i 12 firkantede snitter. Opbevar snitterne i en lukket beholder på køl indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk