Cashewnøddesmør med vanilje og flagesalt
2. juni 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Hvis du er vild med peanutbutter og mandelsmør, vil du også elske denne variant lavet på ristede cashewnødder. Det lille delikate tvist med sirup og vanilje gør smørret til en rigtig lækkerbisken.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°.
Fordel cashewnødderne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i ovnen i 15 minutter, til de er gyldne og let ristede. Afkøl dem let.
Blend de ristede nødder i en kraftig blender eller foodprocessor til en smørlignende konsistens – det tager ca. 10 minutter, så vær tålmodig, og giv maskinen et par hvil undervejs, hvor du skraber nøddemassen ned ad siderne. Først bliver nødderne til fint mel, så danner de klumper, og til sidst får de en cremet og smørbar konsistens.
Tilsæt ahornsirup, vaniljepulver og flagesalt, og blend det hele kortvarigt sammen.
Hæld nøddesmørret i et glas med låg, og opbevar på køl indtil servering.
Tip!
Cashewnøddesmørret kan holde sig på køl i 1-2 uger.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk