Cashewkylling med græsk salat og grillede majs
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Mørt og lækkert kyllingekød med cashewnødder smager dejligt sammen med græsk salat.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg kyllingebrystfileterne på en varm grill med skindsiden nedad, til skindet er sprødt. Vend dem, og steg dem færdige på den anden side.
Hak cashewnødder groft, og rør dem sammen med olie. Fordel dem oven på de færdigstegte kyllingestykker. Krydr med salt og peber.
Kog kartoflerne møre i letsaltet vand. Fordel dem på alufolie sammen med smør, mynte, salt og peber. Luk pakkerne til, og læg dem på grillen i 5 minutter på hver side.
Skyl tomater, og skær dem i grove stykker. Hak oliven.
Skær flute i grove stykker, og vend dem med halvdelen af olien, salt og peber i en lille bradepanden. Stil bradepanden på grillen, og lad croutonerne blive sprøde.
Vend croutonerne sammen med tomater, oliven og mynte. Dryp med resten af olien og balsamico, og drys med friskhøvlet parmesan.
Fjern blade og tråde fra majskolberne, og pensl kolberne med olie. Steg dem på den varme grill den i ca. 4 minutter på hver side. Skær kolberne over, krydr med salt og peber, og servér dem med kyllingebryst, grillede kartofler med kryddersmør og græsk salat.
Tip!
Cashewnødderne kan sagtens erstattes af andre nødder eller helt udelades, men du kan også prøve dig frem med andre typer knasende topping. Fx ristede kokosflager, ristede sesamfrø eller blå birkes.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk