Carpaccio med fennikel
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Jakob Helbig
Carpaccio kan toppes med vidt forskellige ting – her er det fennikel, citron og lakrids.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens fenniklen, og snit den meget fint. Skyl æblet, og skær det i meget tynde både.
Riv skallen af citronen fint. Skær herefter citronkødet ud i tynde fileter uden hinder med en skarp kniv.
Vend fennikel og æble sammen med citronfileter, citronskal og olivenolie, og krydr med lakridspulver, honning, salt og peber.
Rist pinjekernerne gyldne på en tør, varm pande. Høvl parmesanen i flager med en skrællekniv eller på et rivejern. Hak dilden.
Bred carpaccioen ud på tallerkener, og fordel fennikelsalaten ovenpå. Drys med pinjekerner, parmesanflager og dild, og servér med brød til.
Tip!
Servér retten som forret til gæster, eller servér den som en let hovedret med godt, hjemmebagt brød til. Retten kan sagtens tåle at stå på køl ½-1 time inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk