Calzone med to slags skinke, champignon og basilikum

22. juli 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Den indbagte pizza er ren comfort food og ganske nem at lave selv. Her har vi brugt en færdigkøbt tomatsauce, men lav den selv, hvis du har tid.

Bemærk
Hævetid: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Smuldr gæren, og rør den ud i lunkent vand i en skål. Tilsæt olie og salt, og rør rundt. Tilsæt pizzamel, og ælt dejen grundigt sammen, til den er glat og smidig. Dæk dejen med et rent viskestykke, og lad den hæve lunt i ca. 1 time til dobbelt størrelse.
Del pizzadejen i 4 lige store stykker, og rul hvert stykke ud til en rund pizzabund med en diameter på ca. 20 cm.
Tænd ovnen på 230° varmluft, og lad en bageplade blive varm i ovnen. Fordel tomatsauce på den ene halvdel af hver dejcirkel, men hold 2 cm til kanten fri. Drys med plukket mozzarella.
Skær de to slags skinke i strimler, og drys dem oven på osten sammen med champignonskiver. Pluk basilikumbladene, og læg en lille håndfuld på hver pizza.
Riv lidt parmesan over fyldet til sidst. Fold forsigtigt den anden halvdel dej ind over fyldet, og tryk kanterne godt sammen med fingrene, så fyldet ikke løber ud under bagningen.
Læg de lukkede pizzaer over på et stykke bagepapir, og træk dem forsigtigt over på den varme bageplade. Bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Servér calzone med ekstra tomatsauce til at dryppe over og evt. en blandet salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar