Calzone med parmaskinke og artiskokhjerter

1. juni 2018 af .

Foto: Line Falck

Lækre små hjemmelavede calzoner med fyld af skinke og artiskok. Ideelt i madpakken eller som aftensmad.

Bemærk
Hævetid, dej: 1½ time.

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gær sammen med sukker, vand og mel i en lille skål. Lad fordejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
Bland de 2 slags mel i en bunke på bordet. Lav en fordybning i midten. Hæld fordejen i fordybningen sammen med olie, salt og vand. Ælt i mindst 10 minutter, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 1 time.
Del den herefter i kugler. Rul dejkuglerne tyndt ud i cirkler på 20 cm i diameter, og pensl med olie.
Riv skallen af citronen. Rør ricottaen sammen med citronskal, oregano og æg. Krydr med salt og peber.
Fordel ricottablandingen på den ene halvdel af hver dejcirkel. Skær parmaskinke i strimler, og læg dem oven på ricottaen sammen med artiskokhjerter. Smuldr mozzarella udover.
Fold den tomme del af dejcirklen ind over fyldet. Klem kanterne sammen med en gaffel. Pensl calzonerne med olie. Bag dem i en 200° varm ovn i ca. 20 minutter. Servér evt. med en grøn salat.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar