Calzone med kylling og spinat
15. december 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Calzone er en lukket pizza, som du nemt selv kan lave med en rulle færdigkøbt pizzadej.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær kyllingebrystfileterne i små tern. Pil løget, og hak det fint. Skyl og afdryp spinaten.
Steg kylling og løg i olie på en pande i 6-7 minutter, til kødet er gennemstegt. Krydr med rosmarin, oregano, salt og peber.
Tag panden af varmen, og vend spinaten rundt på panden med kyllingen, så den falder let sammen.
Tænd ovnen på 225° varmluft. Rul de 2 ruller pizzadej ud, og skær dem til, så du får 2 store (eller 4 mindre) runde cirkler med en diameter på 22-24 cm. Fordel cirklerne på 2 bageplader med bagepapir.
Smør tomatsauce ud på pizzabundene, og fordel kylling-spinat-fyldet på halvdelen af hver pizzabund. Pluk mozzarellaostene i små stykker, og fordel dem over fyldet. Fold dejen ind over fyldet, så de får form som halvmåner, og pres dem sammen i kanten med en gaffel.
Bag calzonerne i ovnen i ca. 12 minutter, til de er gyldne og gennembagte.
Skær calzonepizzaerne i mindre stykker, og servér dem evt. med en grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk