Calamares med tomatsalsa
23. september 2021
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Glem alt om gummiringene fra frost! Hjemmelavede blæksprutteringe er sprøde og delikate og fungerer godt som en lækker snack inden middagen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl cherrytomater og chili, og rens chilien for stilk og kerner. Pil hvidløget.
Kør cherrytomater, chili og hvidløg sammen med pinjekerner og ⅔ af de soltørrede tomater i en blender eller minihakker til grov konsistens.
Tilsæt olie, fintrevet citronskal, citronsaft og basilikumblade (gem lidt blade til pynt). Smag til med salt og peber.
Skær blæksprutten i 1 cm tykke stykker. Vend dem først i en skål med mel krydret med salt og peber, derefter i en skål med sammenpisket æg og mælk og til sidst i en skål med rasp.
Varm olie op i en gryde til 180° (brug et stegetermometer). Steg de panerede blækspruttestykker i olie i ca. 3 minutter, til de er gyldne og sprøde. Afdryp på fedtsugende papir.
Fordel tomatsalsaen på et fad, læg lune calamares ovenpå, og drys med de resterende soltørrede tomater og lidt basilikumblade. Servér straks.
Tip!
Køb blæksprutten hos din fiskehandler, og bed ham om at rense den for dig, hvis du ikke er helt tryg ved det.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk