Cajunkylling med bagte rodfrugter
10. maj 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Cajunkrydderiet bruges især i de amerikanske sydstaters køkken. Det er et blandingskrydderi, som bl.a. består af paprika, gurkemeje, chili og basilikum. I opskriften her giver det kyllingen en krydret skorpe og balancerer saucen, så den kan sætte lidt fut i rodfrugterne.
Bemærk
Kylling skal trække i marinaden i mindst 30 minutter, men gerne natten over.
Ingredienser
Sådan gør du
Vend kylling med en blanding af olie og cajunkrydderi. Lad det trække i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne længere.
Steg kyllingen sammen med rodfrugterne i ovnen i de sidste 20 minutter eller på en pande i 6-8 minutter, til den er gennemstegt.
Tænd ovnen på 200° varmluft. Skær rodfrugterne i bjælker, rødbederne må gerne være halv størrelse af pastinakkerne og kartoflerne et sted midt imellem. Vend dem med olivenolie, oregano, salt og peber.
Bred stavene ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem møre i ca. 40 minutter. Vend rundt et par gange undervejs.
Hak løg fint, og sautér det sammen med presset hvidløg i olivenolie 4-5 minutter. Vend champignoner i små stykker og cajunkrydderi i, og rist et par minutter. Hæld bouillon og fløde over. Varm saucen godt igennem, og smag til med cajunkrydderi og hvidvinseddike eller gastrik.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk