Cajun-krydret laks med stegte kartofler
16. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Cajun er en fyldig, sydamerikansk krydderiblanding med bl.a. paprika, spidskommen, hvidløg og chili.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og skær dem i mundrette tern. Skyl og rens peberfrugterne, og skær dem i grove stykker.
Opvarm en dyb pande med 1½ spsk. olie, og steg kartoflerne på panden i 10-15 minutter ved middel varme, til de er næsten møre. Tilsæt peberfrugt, oregano, salt og peber, og steg videre i ca. 5 minutter.
Rør cajunkrydderi og 1 spsk. olie sammen i en skål, og pensl kryddermarinaden på laksefileterne. Opvarm en anden pande med 1½ spsk. olie, og steg laksefileterne på panden i ca. 3-4 minutter på hver side, til de er gennemstegt.
Skyl og tør persillen, og hak den fint (gem lidt til pynt). Rør græsk yoghurt sammen med vand, honning og persille i en skål, og krydr med salt og peber.
Dryp yoghurtdressingen over kartoflerne, læg de stegte laksefileter ovenpå, og drys lidt persille på toppen. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk